top of page

Sterrenlicht

Sterrenlicht

Het is mijn grootste geschenk in dit leven dat ik mocht zien en ervaren dat ik meer ben dan dat wezen wat voor het oog zichtbaar is en wat een poosje op deze aardbol meedraait. Het is een bevrijding te weten dat ik niet mijn denken of mijn voelen ben en dat nog het verleden, nog de toekomst mijn zijn, mijn wezenlijkheid bepalen.

Als je verbonden bent met wie je ten diepste bent kan er van alles en nog wat worden gedacht, gevoeld of gebeuren in je leven maar het kan je niet meer in de tang nemen. Verbonden zijn met wie je ten diepste bent bevrijd je van angst en begeerte. Angst om iets te verliezen en begeerte om iets toe te voegen aan je leven. Verbonden zijn met wie je ten diepste bent, brengt je bij de herkenning van je  schitterende goddelijke wezen.

Ik geloof dan ook dat de bijbel (maar ook de boodschap van andere levensbeschouwingen) er op gericht is om deze bevrijding aan ons kenbaar te maken.  Als je je bewust mag worden van je innerlijke essentie daalt er vrede in je neer.

Vanuit die vrede, sta je in de kracht van je zijn, zo wordt je aanwezigheid zichtbaar en kan de schepper zich zichtbaar maken in en door jou.

Dit grote geschenk is zich in mijn leven gaan manifesteren met de geboorte van mijn oudste kind.

Achteraf kun je zeggen: dat had je toch moeten weten!

Dit kind, wat is verwerkt in een nacht dat de sterrenhemel zo helder was dat je de beroemde grote beer bijna kon aanraken en de Sterre jutters je hadden kunnen voorspellen waar dit op zou uitdraaien. De maan was in zijn volle omvang aanwezig en ik vree onder dit sterrengehemelte een nacht lang.

Noem me naïef, desnoods onnozel maar ik wist niet dat ik dan werkelijk een ster van de hemel kon vrijen, laat staan dat ik verwachten dat deze ster kwam om mijn wezen te verlichten.

Dat is echter precies wat er gebeurde.

Ik ontving een sterrenkind, zo puur en glanzend dat alles in mijn leven in een nieuw licht werd gezet.

Een licht echter waartoe mijn ogen en mijn hart niet in staat waren het te zien.

Het sterretje wilde scheppen, creëren, ontwerpen om zo schoonheid in de wereld te brengen en de energie waarmee het aan de slag ging kon mij alleen maar beangstigen.

Ik snapte het niet, zag het niet en wilde het sterrenkind terugbrengen naar hoe de vormen en maten al waren geproportioneerd.

Heb je weleens een ster zien verbleken?

Heb je van een ster weleens zijn glans weggepoetst??

Heb je van een ster weleens zijn fonkelende licht gedoofd???

Mijn sterrenkind verloor haar dromen, haar licht en ging terugverlangen naar het donkere, hemelse firmament. Pas toen durfde ik mij open te stellen voor wat zij kwam brengen, haar te laten zijn waarvoor ze gekomen was.

Na een periode van rust en ruimte kon het sterrenkind herstellen. Onder erkenning, liefde en vergeving begon haar licht opnieuw te stralen en raakt ze inmiddels op volle sterkte.

Deze ster leert de wereld over hoe je nieuwe glans ontwerpt om zo tot volle schoonheid van je wezen te komen.

Ze zou geen sterrenkind zijn als ze haar licht niet doorgaf. De energie van de ster liet me het portaal naar de bevrijding zien zoals hierboven beschreven, laat ik met mijn verhaal een poging doen de bevrijding weer doorgeven.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page